Jadłospis
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 28.04.25
ŚNIADANIE:
RYŻ NATURALNY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, PAPRYKA CZERWONA, HERBATA
B12,19g T15,13g W37,18g KCAL 334
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, PAPRYKA, RYŻ, CH. ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
OBIAD:
JARZYNOWA Z MAKARONEM
PIEROGI Z SEREM, MARCHEWKOWE TALARKI, KOMPOT
B24,2g T20,66g W96,6g KCAL 669
SKŁADNIKI: PIEROGI Z SEREM/GLUTEN, LAKTOZA, JAJKA/, MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 WARZYW/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MARCHEWKA, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, HERBATA
B5,9g T9,41g W25,7g KCAL 211
SKŁADNIKI: CH. PSZENNY/GLUTEN/,
CH. MIESZANY /GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, INDYK GOTOWANY, OGÓREK, CH. ŻYTNI /GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA
WTOREK 29.04.2025
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, RZODKIEWKA, SAŁATA, KAKAO
B11,96g T15,72g W31,26g KCAL 314
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CH. PSZENNY /GLUTEN/, CH. SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, CH. ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAKAO
OBIAD:
ROSÓŁ Z TARTYM CIASTEM
KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, KOMPOT
B39,1g T26,27g W68,8g KCAL 668
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, FILET DROBIOWY, FASOLKA, KURA ROSOŁOWA, MAKARON/GLUTEN, JAJKA/, MASŁO/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
GALARETKA, BISZKOPTY, BANAN
B5,8g T0,79g W62,81g KCAL 282
SKŁADNIKI: BANAN, GALARETKA, BISZKOPTY/GLUTEN, JAJKA/
ŚRODA 30.04.25
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, PARÓWKI CIELĘCE, KETCHUP, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, KAKAO
B14,11g T30,22g W31,36g KCAL 454
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PARÓWKI/GLUTEN/, KETCHUP, OGÓREK, SAŁATA, CH. ŻYTNI /GLUTEN/, KAKAO
OBIAD:
KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO - MIĘSNYM, KOMPOT
B24,13g T22,01g W90,88g KCAL 658
SKŁADNIKI: ŁOPATKA, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY, POMIDORY W PUSZCE, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KASZA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, CEBULA, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
STRUCLA, MAŚLANKA, JABŁKO
B8,39g T3,84g W55,84g KCAL 291
SKŁADNIKI: STRUCLA /GLUTEN, JAJKA/, MAŚLANKA TRUSKAWKOWA/LAKTOZA/, JABŁKO
CZWARTEK 1.05.25
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
PIĄTEK 2.05.25
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 28.04.2025
JARZYNOWA Z MAKARONEM, BUŁKA PSZENNA
SKŁADNIKI: MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 WARZYW/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, BUŁKA /GLUTEN/, PRZYPRAWY
WTOREK 29.04.2025
KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, FILET DROBIOWY, FASOLKA, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
ŚRODA 30.04.25
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO - MIĘSNYM, KOMPOT
SKŁADNIKI: ŁOPATKA, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY, POMIDORY W PUSZCE, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, CEBULA, KOMPOT, PRZYPRAWY
CZWARTEK 1.05.25
PIĄTEK 2.02.25
Z Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 116 9/2011 z dnia 25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie. Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
B – białko T – tłuszcz W – węglowodany g - gramów KCAL – kilokalorie
Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU
NA STRONIE Dobry catering