Jadłospis
JADŁOSPIS - PRZEDSZKOLE
PONIEDZIAŁEK, 22.04.24 r.
śniadanie:
MAKARON PEŁNOZIARNISTY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA
B14,1g T11,3g W60g KCAL 397
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/ JABŁKA, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, MAKARON/GLUTEN/, MIÓD, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
obiad:
ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI
RYŻ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM, KOMPOT
B6,81g T5,81g W41,74g KCAL 246
SKŁADNIKI: TRUSKAWKI, RYŻ, ZAKWAS ŻURKU/GLUTEN/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/ ŚMIETANA/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, POMIDORY, SAŁATA, HERBATA
B5,35g T9,74g W22,77g KCAL 200
SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI /GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, POMIDORY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA
WTOREK, 23.04.24 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, PASTA JAJECZNA, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA,KAWA ZBOŻOWA
B11,6g T14,9g W28,7g KCAL 276
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, PAPRYKA, MAJONEZ/JAJKA, GORCZYCA/, SZCZYPIOREK, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAWA/GLUTEN/
obiad:
KALAFIOROWA Z RYŻEM
SZNYCEL WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM W SOSIE, KOMPOT
B26,78g T7,53g W41,19g KCAL 338
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, ŁOPATKA B/K, MARCHEWKA, GROSZEK ZIELONY, KALAFIOR, WŁOSZCZYZNA/SELER/, RYŻ, JAJKA, BUŁKA TARTA /GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI, HERBATNIKI
B3,81g T1,73g W31,26g KCAL 156
SKŁADNIKI: GALARETKA, BRZOSKWINIE W SYROPIE, HERBATNIKI/GLUTEN/
ŚRODA, 24.04.24 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO
B10,6g T12,9g W25,3g KCAL 268
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/ MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, OGÓRKI, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAKAO
obiad:
ROSÓŁ Z MAKARONEM NITKI
PIECZONA PIERŚ Z INDYKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT
B26,5g T21,2g W46,3g KCAL 479
SKŁADNIKI: FILET Z INDYKA, ZIEMNIAKI, OGÓREK ŚWIEŻY, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MAKARON
/GLUTEN/, KURA ROSOŁOWA, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
CHLEB, MASLO, SEREK ALMETTE ŚMIETANKOWY, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA
B4,92g T11,94g W25,74g KCAL 230
SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI /GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA
CZWARTEK, 25.04.24 r.
śniadanie:
KASZA GRYCZANA NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, PASZTET Z KRÓLIKA, ŻURAWINA, SAŁATA, HERBATA
B12,82g T16,64g W41,69g KCAL 368
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, KASZA, PASZTET/GLUTEN, JAJKA, LAKTOZA/, ŻURAWINA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA
obiad:
FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI
KURCZAK W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM, MAKARON PENNE, KOMPOT
B29g T8,52g W55,86g KCAL 472
SKŁADNIKI: FILET Z KURCZAKA, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY, POMIDORY
W ZALEWIE, ANANAS W SYROPIE, FASOLA BIAŁA, ZIEMNIAKI, ŚMIETANA/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MĄKA ZIEMNIACZANA, MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
KOKTAJL BANANOWY, BISZKOPTY
B6,65g T7,82g W29,16g KCAL 213
SKŁADNIKI: BANANY, BISZKOPTY/GLUTEN/, MAŚLANKA/LAKTOZA/
PIĄTEK, 26.04.24 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, KAKAO
B11,08g T14,91g W29,43g KCAL 296
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, OGÓREK, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO
obiad:
KOPERKOWA Z ZACIERKĄ
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, KOMPOT
B21,59g T16,65g W25,31g KCAL 363
SKŁADNIKI: TILAPIA, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA, JAJKA, MARCHEWKA, MĄKA PSZENNA /GLUTEN/, WŁOSZCZYZNA /SELER/, ZACIERKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, CEBULA, KOMPOT, KOPEREK, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZ., PRZYPRAWY
podwieczorek:
ROGALIK Z MARMOLADĄ, MANDARYNKA, HERBATA MIĘTOWA Z CYTRYNĄ
B2,44g T10,26g W30,08g KCAL 222
SKŁADNIKI: ROGALIK/GLUTEN/, MANDARYNKA, MIĘTA, CYTRYNA
JADŁOSPIS - SZKOŁA
PONIEDZIAŁEK, 22.04.24 r.
obiad:
RYŻ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM, KOMPOT
SKŁADNIKI: TRUSKAWKI, RYŻ, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MLEKO/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, CUKIER, MIESZANKA KOMPOTOWA
WTOREK, 23.04.24 r.
obiad:
SZNYCEL WIEPRZOWY, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z GROSZKIEM W SOSIE, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, ŁOPATKA WIEPRZOWA, MARCHEWKA, GROSZEK ZIELONY, JAJKA, BULKA TARTA/GLUTEN/, CEBULA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MASLO/LAKTOZA/, MIESZANKA KOMPOTOWA
ŚRODA, 24.04.24 r.
obiad:
PIECZONA PIERŚ Z INDYKA, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, FILET Z INDYKA, OGÓREK ŚWIEZY, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, PRZYPRAWY
CZWARTEK, 25.04.24 r.
obiad:
KURCZAK W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM, MAKARON PENNE, KOMPOT
SKŁADNIKI: MAKARON/GLUTEN/, KURCZAK, ANANASY W SYROPIE, POMIDORY W PUSZCE, PRZECIER POMIDOROWY, MAKA ZIEMNIACZANA, OLEJ RZ., MIESZANKA KOMPOTOWA
PIĄTEK, 26.04.24 r.
obiad:
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, KOMPOT
SKŁADNIKI: TILAPIA, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA, JAJKA, MARCHEWKA, MASŁO/LAKTOZA/, MAKA PSZENNA/GLUTEN/, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, MIESZANKA KOMPOTOWA
Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU
NA STRONIE Dobry catering