Jadłospis

JADŁOSPIS - PRZEDSZKOLE

 

PONIEDZIAŁEK, 15.08.2022 r.

śniadanie:

 

obiad:

 

 

podwieczorek:

 

 

WTOREK, 16.08.2022 r.

śniadanie:

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA

B11g T12,9g W42g            KC, AL 378

SKŁADNIKI: : mleko 2 %, jabłka, chleb pszenny, chleb skandynawski,  masło, płatki, miód, chleb żytni, herbata

obiad:

OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI, RYŻ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM, KOMPOT

B6,06g T4,7g W38,16g                                         KCAL 219

SKŁADNIKI: truskawki, ryż śmietana, ogórki, włoszczyzna, masło, mleko, ziemniaki,  cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, POMIDORY, SAŁATA, HERBATA

B5,35g T9,74g W22,77g           KCAL 200

SKŁADNIKI: chleb pszenny, chleb skandynawski,  masło, wędlina, pomidory, chleb żytni, sałata, herbata

 

ŚRODA, 17.08.2022 r.

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, KAWA ZBOŻOWA

B10,80g T13,42g W28,96g            KCAL 280

SKŁADNIKI: : mleko 2 %, chleb pszenny, chleb mieszany,  masło, ser, papryka, chleb żytni, sałata, kawa

obiad:

ROSÓŁ Z KASZĄ MANNĄ, UDZIEC DROBIOWY(piec parowy), MIZERIA, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B30,38g T15,99g W23,95g                                         KCAL 361

SKŁADNIKI: ziemniaki, udziec drobiowy, ogórki świeże, śmietana, kura rosołowa, kasza manna, włoszczyzna, masło, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI, BISZKOPTY

B2,9g T,25g W24,03g          KCAL 110

SKŁADNIKI: galaretki, brzoskwinie, biszkopty

 

CZWARTEK, 18.08.2022 r.

śniadanie:

RYŻ NATURALNY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA

B10g T12g W40,5g             KCAL 323

SKŁADNIKI: mleko 2 %, jabłka, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, ryż, dżem, chleb żytni, herbata

obiad:

KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI, GULASZ WIEPRZOWY, KASZA WIEJSKA, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT

B17,67g T18,35g W33,62g                                   KCAL 370

SKŁADNIKI: kasza wiejska, szynka wieprzowa, kapusta kiszona, kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, cebula, czosnek, olej rz., mąka pszenna, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

BUŁECZKA PSZENNA, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, HERBATA

B6,92g T13,26g W23,15g          KCAL 240

SKŁADNIKI: bułeczka pszenna, masło, wędlina, ogórek, sałata, herbata

 

PIĄTEK, 19.08.2022 r.

 

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO

B10,77g T14,36g W28,67g            KCAL 286

SKŁADNIKI: : mleko 2 %, chleb pszenny, chleb mieszany,  masło, makrela wędzona, ogórek, chleb żytni,  sałata, kakao

obiad:

POMIDOROWA Z ZACIERKĄ, JAJKA W SOSIE ŚMIETANOWYM, MARCHEWKA Z JABŁKIEM, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B13,2g T15,7g W39g                                          KCAL 350

SKŁADNIKI: ziemniaki, marchewka, jabłko, jajka, cebula, przecier pomidorowy, włoszczyzna, zacierka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, śmietana, masło, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

STRUCLA, HERBATA

B2,96g T2,68g W22,93g         KCAL 132

SKŁADNIKI: strucla, herbata

 

JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB  ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU

NA STRONIE  #Dobry catering  https://www.facebook.com/profile.php?id=100057393522156