Jadłospis

JADŁOSPIS - PRZEDSZKOLE

 

PONIEDZIAŁEK, 17.06.24 r.

śniadanie:

RYŻ NATURALNY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA                               
B9,42g T13,13g W49,73g             KCAL 355
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/ JABŁKA, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, RYŻ, MIÓD,  CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA                                            

obiad:

KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO – MIĘSNYM, KOMPOT

B21,03g T14,1g W41,3g                                       KCAL 376

SKŁADNIKI: ŁOPATKA, KALAFIOR, WŁOSZCZYZNA /SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, MAKARON/GLUTEN/,  PRZECIER POMIDOROWY, POMIDORY W ZALEWIE, CEBULA, MĄKA PSZENNA/ GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/,  ZIEMNIAKI, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, HERBATA

B5,59g T11,59g W24,97g           KCAL 227

SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB  MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/,  SER/LAKTOZA/, PAPRYKA, SAŁATA, HERBATA

 

 

WTOREK, 18.06.24 r.

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA,  KAWA ZBOŻOWA

B10,6g T12,9g W25,3g                  KCAL 268

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, OGÓRKI,  CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAWA/GLUTEN/

obiad:

ZIEMNIACZANA

GULASZ WIEPRZOWY, KASZA WIEJSKA, BURAKI CZERWONE, KOMPOT

B17,84g T20,01g W38,74g                                        KCAL 406

SKŁADNIKI: SZYNKA, KASZA WIEJSKA/GLUTEN/, BURAKI, ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, CEBULA, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, OLEJ RZ., KOMPOT, PRZYPRAWY

podwieczorek:

DROŻDŻÓWKA Z SEREM BIAŁYM, SOCZEK OWOCOWY

B3,1g T10g W42g       KCAL 270

SKŁADNIKI: DROŻDŻÓWKA/GLUTEN, LAKTOZA/, SOK OWOCOWY

ŚRODA, 19.06.24 r.

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, POMIDORY, SAŁATA, KAKAO

B12,09g T13,378g W34,81g          KCAL 398

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, POMIDORY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO

obiad:

ROSÓŁ Z RYŻEM

KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT

B35,08g T32,93g W28,08g                                              KCAL 549

SKŁADNIKI: FILET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, KURA ROSOŁOWA, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, RYŻ, OGÓREK ŚWIEŻY, MAKA PSZENNA/GLUTEN/, JAJKA, BUŁKA TARTA/GLUTEN/,  ŚMIETANA/LAKTOZA/, OLEJ RZ., KOPEREK, KOMPOT, PRZYPRAWY

podwieczorek:
 

CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, PAPRYKA ŻÓŁTA, HERBATA

B6,45g T11,88g W28,47g      KCAL 247

SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PASZTET/JAJKA, GLUTEN/, PAPRYKA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/ , HERBATA

 

CZWARTEK, 20.06.24 r.

śniadanie:

KASZA JAGLANA NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, WEDLINA DROBIOWA, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, HERBATA                               
B11,1g T13,41g W37,11g             KCAL 313
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/ CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, KASZA, WĘDLINA, OGÓRKI, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA              

obiad:

POMIDOROWA Z MAKARONEM MUSZELKA

PIEROGI Z BIAŁYM SEREM, JABŁKA, KOMPOT

B18,59g T18,47g W52,58g                                              KCAL 451

SKŁADNIKI: PIEROGI/LAKTOZA, GLUTEN, JAJKA/, PRZECIER POMIDOROWY, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MAKARON/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

podwieczorek:

GALARETKA, BISZKOPTY, BANANY

B2,98g T0,39g W27g           KCAL 127

SKŁADNIKI: BANANY, GALARETKA, BISZKOPTY/GLUTEN/

 

 

PIĄTEK, 21.06.24 r.

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, TWAROŻEK STRACIATELLA, RZODKIEWKA, SAŁATA, KAKAO

B10,27g T13,57g W36,85g            KCAL 310

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, CZEKOLADA/LAKTOZA, GLUTEN/, RZODKIEWKA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO

obiad:

OGÓRKOWA Z ZACIERKĄ

SZNYCEL RYBNY, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT

B23,23g T16,94g W28,05g                                      KCAL 357

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, TILAPIA, JAJKA, KAPUSTA KISZONA, MARCHEWKA, MASŁO/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, CEBULA, OGÓRKI KISZONE, ŚMIETANA/LAKTOZA/, ZACIERKA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, KOPEREK, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

podwieczorek:

PLACEK DROŻDŻOWY Z MASŁEM, HERBATA OWOCOWA, GRUSZKA

B2,75g T5,96g W38,17g      KCAL  217

SKŁADNIKI: CIASTO/JAJKA, GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/,

GRUSZKI, HERBATA OWOCOWA

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                     JADŁOSPIS - SZKOŁA

 

PONIEDZIAŁEK, 17.06.24 r.
obiad:

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO – MIĘSNYM, KOMPOT

SKŁADNIKI: ŁOPATKA, MAKARON/GLUTEN/,  PRZECIER POMIDOROWY, POMIDORY W ZALEWIE, CEBULA, MĄKA PSZENNA/ GLUTEN/,KOMPOT, PRZYPRAWY

WTOREK, 18.06.24 r.
obiad:

GULASZ WIEPRZOWY, KASZA WIEJSKA, BURAKI CZERWONE, KOMPOT

SKŁADNIKI: SZYNKA, KASZA WIEJSKA/GLUTEN/, BURAKI, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, CEBULA, OLEJ RZ., KOMPOT, PRZYPRAWY

ŚRODA, 19.06.24 r.
obiad:

KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT

SKŁADNIKI: FILET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, OGÓREK ŚWIEŻY, MAKA PSZENNA/GLUTEN/, JAJKA, BUŁKA TARTA/GLUTEN/,  ŚMIETANA/LAKTOZA/, OLEJ RZ., KOPEREK, KOMPOT, PRZYPRAWY

CZWARTEK, 20.06.24 r.
obiad:

POMIDOROWA Z MAKARONEM MUSZELKA, CHLEB

SKŁADNIKI:PRZECIER POMIDOROWY, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MAKARON/GLUTEN/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/,KOMPOT, PRZYPRAWY

PIĄTEK, 21,06.24 r.
obiad:

 

 

 

 

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB  ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU

NA STRONIE    Dobry catering

https://www.facebook.com/p/Dobry-catering-100057393522156/