Jadłospis

JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 28.04.25

ŚNIADANIE:  

RYŻ NATURALNY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, PAPRYKA CZERWONA, HERBATA

B12,19g T15,13g W37,18g             KCAL 334

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, PAPRYKA, RYŻ, CH. ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA 

OBIAD:

JARZYNOWA Z MAKARONEM

PIEROGI Z SEREM, MARCHEWKOWE TALARKI, KOMPOT

B24,2g T20,66g W96,6g                               KCAL 669

SKŁADNIKI: PIEROGI Z SEREM/GLUTEN, LAKTOZA, JAJKA/, MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 WARZYW/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MARCHEWKA, KOMPOT, PRZYPRAWY

PODWIECZOREK:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, HERBATA

B5,9g T9,41g W25,7g           KCAL 211

SKŁADNIKI: CH. PSZENNY/GLUTEN/,
CH. MIESZANY /GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, INDYK GOTOWANY, OGÓREK, CH. ŻYTNI /GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA 

 

WTOREK 29.04.2025

ŚNIADANIE:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, RZODKIEWKA, SAŁATA, KAKAO
B11,96g T15,72g W31,26g    KCAL 314

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CH. PSZENNY /GLUTEN/, CH. SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, CH. ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAKAO

OBIAD:

ROSÓŁ Z TARTYM CIASTEM

KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, KOMPOT

B39,1g T26,27g W68,8g                               KCAL 668

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, FILET DROBIOWY, FASOLKA, KURA ROSOŁOWA, MAKARON/GLUTEN, JAJKA/,  MASŁO/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

PODWIECZOREK:

GALARETKA, BISZKOPTY, BANAN

B5,8g T0,79g W62,81g           KCAL 282

SKŁADNIKI: BANAN, GALARETKA, BISZKOPTY/GLUTEN, JAJKA/

 

ŚRODA 30.04.25

ŚNIADANIE:

CHLEB, MASŁO, PARÓWKI CIELĘCE, KETCHUP, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, KAKAO

B14,11g T30,22g W31,36g             KCAL 454

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PARÓWKI/GLUTEN/, KETCHUP, OGÓREK, SAŁATA, CH. ŻYTNI /GLUTEN/, KAKAO

OBIAD:

KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO - MIĘSNYM, KOMPOT

B24,13g T22,01g W90,88g                              KCAL 658

SKŁADNIKI: ŁOPATKA, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY,  POMIDORY W PUSZCE, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KASZA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, CEBULA, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

PODWIECZOREK:

STRUCLA, MAŚLANKA, JABŁKO

B8,39g T3,84g W55,84g           KCAL 291

SKŁADNIKI: STRUCLA /GLUTEN, JAJKA/, MAŚLANKA TRUSKAWKOWA/LAKTOZA/, JABŁKO

 

CZWARTEK 1.05.25

ŚNIADANIE:

OBIAD:

 

PODWIECZOREK:

 

 

 

PIĄTEK 2.05.25                      

ŚNIADANIE:

 OBIAD:
PODWIECZOREK:

 

 

 

 

                                                JADŁOSPIS  SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 28.04.2025

JARZYNOWA Z MAKARONEM, BUŁKA PSZENNA

SKŁADNIKI: MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 WARZYW/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, BUŁKA /GLUTEN/, PRZYPRAWY

WTOREK 29.04.2025

KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, FASOLKA SZPARAGOWA, KOMPOT

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, FILET DROBIOWY, FASOLKA, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY

ŚRODA 30.04.25

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO - MIĘSNYM, KOMPOT

SKŁADNIKI: ŁOPATKA, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY,  POMIDORY W PUSZCE, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, CEBULA, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

CZWARTEK 1.05.25

 

PIĄTEK 2.02.25

 

                                   

 

 

 

Z Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 116 9/2011 z dnia  25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie. Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.                                                                                                                                                                                                                               
  B – białko      T – tłuszcz       W – węglowodany     g - gramów       KCAL – kilokalorie

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB  ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU

NA STRONIE    Dobry catering

https://www.facebook.com/p/Dobry-catering-100057393522156/