Jadłospis
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 14.10.24
ŚNIADANIE:
PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, OGÓREK KISZONY, HERBATA
B 12,41g T15,69g W48,47g KCAL 385
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/, PŁATKI, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CH. MIESZANY/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PASZTET/JAJKA, GLUTEN, LAKTOZA/, OGÓREK KISZONY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
OBIAD:
KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI
MAKARON Z SEREM, BANAN, KOMPOT
B18,69g T8,19g W77,43g KCAL 458
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, KALAFIOR, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, BANAN, SER/LAKTOZA/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, POMIDORY, SAŁATA, HERBATA
B5,96g T9,41g W27,04g KCAL 217
SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, POMIDORY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA, SAŁATA
WTOREK 15.10.24
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA ZIELONA, SAŁATA, KAWA ZBOŻOWA
B11,96g T15,74g W31,52g KCAL 316
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, PAPRYKA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAWA/GLUTEN/
OBIAD:
KOLOROWY KOCIOŁEK
PULPET WOŁOWO – WIEPRZOWY, SOS KOPERKOWY, KASZA BULGUR, BURAKI CZERWONE, KOMPOT
B17,72g T18,36g W16,64g KCAL 303
SKŁADNIKI: KASZA/GLUTEN/, PIECZEŃ WOŁOWA, ŁOPATKA, BURAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, BROKUŁY, PAPRYKA, GROSZEK ZIELONY, FASOLKA SZPARAGOWA, MARCHEWKA, ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, MLEKO/LAKTOZA/, KOPEREK, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
KISIEL, CHRUPKI, JABŁKO
B0,77g T0,34g W47,05g KCAL 194
SKŁADNIKI: JABŁKO, KISIEL, PAŁKI KUKURYDZIANE
ŚRODA 16.10.24
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, KAKAO
B11,36g T13,36g W34,56g KCAL 304
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, OGÓREK, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO
OBIAD:
KREM Z DYNI Z GRZANKAMI
PODUDZIE Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, KOMPOT
B31,75g T22,5g W50,3g KCAL 531
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, PODUDZIE Z KURCZAKA, KAPUSTA, MARCHEWKA, DYNIA, GRZANKI/GLUTEN/, CEBULA, ŚMIETANA/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA /SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
SKYR JAGODOWY, HERBATNIKI
B24,16g T6,95g W44,99g KCAL 339
SKŁADNIKI: SKYR/LAKTOZA/, HERBATNIKI/GLUTEN/
CZWARTEK 17.10.24
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, DŻEM, PASTA ZE SŁONECZNIKA, SAŁATA, BANAN, KAKAO
B12,03g T13,91g W75,99g KCAL 477
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, BANAN, DŻEM, PASTA/SELER, GORCZYCA, SEZAM/, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, KAKAO
OBIAD:
ROSÓŁ Z ZACIERKĄ
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE, ZIEMNIAKI, FASOLKA ZIELONA, KOMPOT
B37,36g T21,65g W28,95g KCAL 460
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, POLĘDWICA, FASOLKA, KURA ROSOŁOWA. WŁOSZCZYZNA/SELER/, ZACIERKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, CEBULA, MAKA PSZENNA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
CHLEB, MASŁO, TWAROŻEK ZE SZCZYPIORKIEM, RZODKIEWKA, MUS JABŁKOWY, HERBATA
B5,99g T10,66g W33,67g KCAL 255
SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MUS JABŁKOWY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
PIATEK 18.10.24
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, PASTA Z AWOKADO I JAJEK, POMIDORY, SAŁATA, KAKAO
B10,14g T14,12g W35,02g KCAL 308
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, AWOKADO, SZCZYPIOREK, POMIDORY, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO
OBIAD:
GROCHOWA Z MAKARONEM KOKARDKA
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT
B25,74g T12,29g W38,3g KCAL 367
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, DORSZ, MARCHEWKA, JABŁKA, CYTRYNA, GROCH, MAKARON/GLUTEN/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
ROGALIK Z MARMOLADĄ, RUMIANEK, MANDARYNKA
B2,75g T8,03g W32,47g KCAL 213 SKŁADNIKI: ROGALIK/GLUTEN, JAJKA/, MANDARYNKA, RUMIANEK
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 14.10.24
WTOREK 15.10.24
PULPET WOŁOWO – WIEPRZOWY, SOS KOPERKOWY, KASZA BULGUR, BURAKI CZERWONE, KOMPOT
SKŁADNIKI: KASZA/GLUTEN/, PIECZEŃ WOŁOWA, ŁOPATKA, BURAKI, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, MLEKO/LAKTOZA/, KOPEREK, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
ŚRODA 16.10.24
PODUDZIE Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, SKYR JAGODOWY, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, PODUDZIE Z KURCZAKA, KAPUSTA, MARCHEWKA, CEBULA, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, SKYR/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
CZWARTEK 17.10.24
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE, ZIEMNIAKI, FASOLKA ZIELONA, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, POLĘDWICA, FASOLKA, MASŁO/LAKTOZA/, CEBULA, MAKA PSZENNA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PIATEK 18.10.24
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, DORSZ, MARCHEWKA, JABŁKA, CYTRYNA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, OLEJ RZ., BUŁKA TARTA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
Z Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 116 9/2011 z dnia 25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie. Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
B – białko T – tłuszcz W – węglowodany g - gramów KCAL – kilokalorie
Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU
NA STRONIE Dobry catering