Jadłospis

JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK 10.11.25

ŚNIADANIE:  

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK ŚWIEŻY, KAKAO

B11,35g T13,55g W34,69g             KCAL 306

SKŁADNIKI: MLEKO2%/, CH. PSZENNY /GLUTEN/, CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/,  WĘDLINA, OGÓREK SWIEŻY, KAKAO

 

OBIAD:

POMIDOROWA Z RYŻEM

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI, KOMPOT

B12,25g T3,85g W96,1g                               KCAL 468

SKŁADNIKI: PRZECIER POMIDOROWY, WŁOSZCZYZNA/SELER/, ŚMIETANA 18%/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, RYŻ, PIEROGI/JAJKA, GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

PODWIECZOREK:

 

CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, PAPRYKA ŻÓŁTA, SAŁATA, HERBATA

B6,20g T11,71g W28,3g        KCAL 243

SKŁADNIKI: CH.PSZENNY/GLUTEN/, CH.MIESZANY /GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PASZTET/GLUTEN/,  PAPRYKA, SAŁATA, HERBATA

 

 

 

 

 

WTOREK 11.11.2025

ŚNIADANIE:

 

 

OBIAD:

 

 

 

PODWIECZOREK:

 

 

 

ŚRODA 12.11.25

ŚNIADANIE:

CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, MIÓD, POMIDORY, SAŁATA, KAKAO

B12,09g T13,37g W34,81g             KCAL 398

SKŁADNIKI: MLEKO2%, CH. PSZENNY /GLUTEN/, CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/,JAJKO, MIÓD, POMIDORY, SAŁATA,  KAKAO

OBIAD:

KRUPNIK

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, GOTOWANA KISZONA KAPUSTA, KOMPOT

B27,94g T23,27g W75,6g                               KCAL 624

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, SCHAB, KAPUSTA KISZONA, MARCHEWKA, KASZA/GLUTEN/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZ., MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT,  PRZYPRAWY

 

PODWIECZOREK:

 

KISIEL, PAŁKI KUKURYDZIANE, BANAN
B2,35g T0,68g W71,62g        KCAL 302

SKŁADNIKI: BANAN, KISIEL, CHRUPKI

 

 

 

CZWARTEK 13.11.25

 

ŚNIADANIE:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, KAKAO
B12,64g T13,63g W34,57g                KCAL 318

SKŁADNIKI: MLEKO2%, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, PAPRYKA, SAŁATA, KAKAO

 

OBIAD:

ROSÓŁ Z MAKARONEM

UDZIEC OD UDKA, ZIEMNIAKI, SAŁATKA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH I POMIDORÓW, KOMPOT
B34,99g T15,18g W60,89g                               KCAL 520

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, UDZIEC DROBIOWY, OGÓREK ŚWIEŻY, POMIDORY, CEBULA, MAKARON/GLUTEN/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/,  KURA ROSOŁOWA, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

PODWIECZOREK:

 

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA

B6,76g T12,03g W25,8g           KCAL 239

SKŁADNIKI: CH.PSZENNY/GLUTEN/, CH.SKKANDYNAWSKI /GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA

 

PIĄTEK 14.11.25               

ŚNIADANIE:

CHLEB, MASŁO, PASTA Z JAJEK I TUŃCZYKA, OGÓREK KISZONY, DŻEM, SAŁATA, KAKAO

B12,06g T13,10g W34,74g             KCAL 305

SKŁADNIKI: MLEKO2%, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, DŻEM, JAJKA, TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM, OGOREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO

 

 OBIAD:

JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z BIAŁYM SEREM, BANAN, KOMPOT

B22,69g T11,7g W121,49g                               KCAL 682

SKŁADNIKI: SER/LAKTOZA/ MASŁO/LAKTOZA/,  MIESZANKA 7 JARZYN/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/,  ZIEMNIAKI, BANAN, KOMPOT, PRZYPRAWY

 


PODWIECZOREK:

PRECELEK, HERBATA Z CYTRYNĄ, MUS OWOCOWY
B5,3g T1,8g W37g     KCAL 186
SKŁADNIKI: PRECELEK/JAJKA, GLUTEN/, HERBATA, CYTRYNA, MUS JABŁKOWY

 

 

 

 

 

 

                                                JADŁOSPIS  SZKOLNY

PONIEDZIAŁEK 10.11.2025

 

 

WTOREK 11.11.2025

 

 

ŚRODA 12.11.2025

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, GOTOWANA KISZONA KAPUSTA, KOMPOT

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, SCHAB, KAPUSTA KISZONA, MARCHEWKA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZ., MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT,  PRZYPRAWY

 

CZWARTEK 13.11.2025

UDZIEC OD UDKA, ZIEMNIAKI, SAŁATKA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH I POMIDORÓW, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, UDZIEC DROBIOWY, OGÓREK ŚWIEŻY, POMIDORY, CEBULA, MASŁO/LAKTOZA/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY

PIĄTEK 14.11.2025

MAKARON Z BIAŁYM SEREM, BANAN, KOMPOT

SKŁADNIKI: SER/LAKTOZA/ MASŁO/LAKTOZA/,  MAKARON/GLUTEN/, BANAN, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

 

 

 

 

Z Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 116 9/2011 z dnia  25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie. Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.                                                                                                                                                                                                                               
  B – białko      T – tłuszcz       W – węglowodany     g - gramów       KCAL – kilokalorie

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB  ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU

NA STRONIE    Dobry catering

https://www.facebook.com/p/Dobry-catering-100057393522156/