Jadłospis
JADŁOSPIS - PRZEDSZKOLE
PONIEDZIAŁEK, 15.08.2022 r.
śniadanie:
obiad:
podwieczorek:
WTOREK, 16.08.2022 r.
śniadanie:
PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA
B11g T12,9g W42g KC, AL 378
SKŁADNIKI: : mleko 2 %, jabłka, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, płatki, miód, chleb żytni, herbata
obiad:
OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI, RYŻ Z MUSEM TRUSKAWKOWYM, KOMPOT
B6,06g T4,7g W38,16g KCAL 219
SKŁADNIKI: truskawki, ryż śmietana, ogórki, włoszczyzna, masło, mleko, ziemniaki, cukier, kompot, przyprawy
podwieczorek:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, POMIDORY, SAŁATA, HERBATA
B5,35g T9,74g W22,77g KCAL 200
SKŁADNIKI: chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, wędlina, pomidory, chleb żytni, sałata, herbata
ŚRODA, 17.08.2022 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, KAWA ZBOŻOWA
B10,80g T13,42g W28,96g KCAL 280
SKŁADNIKI: : mleko 2 %, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, ser, papryka, chleb żytni, sałata, kawa
obiad:
ROSÓŁ Z KASZĄ MANNĄ, UDZIEC DROBIOWY(piec parowy), MIZERIA, ZIEMNIAKI, KOMPOT
B30,38g T15,99g W23,95g KCAL 361
SKŁADNIKI: ziemniaki, udziec drobiowy, ogórki świeże, śmietana, kura rosołowa, kasza manna, włoszczyzna, masło, cukier, kompot, przyprawy
podwieczorek:
GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI, BISZKOPTY
B2,9g T,25g W24,03g KCAL 110
SKŁADNIKI: galaretki, brzoskwinie, biszkopty
CZWARTEK, 18.08.2022 r.
śniadanie:
RYŻ NATURALNY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA
B10g T12g W40,5g KCAL 323
SKŁADNIKI: mleko 2 %, jabłka, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, ryż, dżem, chleb żytni, herbata
obiad:
KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI, GULASZ WIEPRZOWY, KASZA WIEJSKA, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, KOMPOT
B17,67g T18,35g W33,62g KCAL 370
SKŁADNIKI: kasza wiejska, szynka wieprzowa, kapusta kiszona, kalafior, ziemniaki, włoszczyzna, śmietana, cebula, czosnek, olej rz., mąka pszenna, cukier, kompot, przyprawy
podwieczorek:
BUŁECZKA PSZENNA, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, HERBATA
B6,92g T13,26g W23,15g KCAL 240
SKŁADNIKI: bułeczka pszenna, masło, wędlina, ogórek, sałata, herbata
PIĄTEK, 19.08.2022 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO
B10,77g T14,36g W28,67g KCAL 286
SKŁADNIKI: : mleko 2 %, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, makrela wędzona, ogórek, chleb żytni, sałata, kakao
obiad:
POMIDOROWA Z ZACIERKĄ, JAJKA W SOSIE ŚMIETANOWYM, MARCHEWKA Z JABŁKIEM, ZIEMNIAKI, KOMPOT
B13,2g T15,7g W39g KCAL 350
SKŁADNIKI: ziemniaki, marchewka, jabłko, jajka, cebula, przecier pomidorowy, włoszczyzna, zacierka, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, śmietana, masło, cukier, kompot, przyprawy
podwieczorek:
STRUCLA, HERBATA
B2,96g T2,68g W22,93g KCAL 132
SKŁADNIKI: strucla, herbata
JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU
NA STRONIE #Dobry catering https://www.facebook.com/profile.php?id=100057393522156