Jadłospis
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 10.11.25
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK ŚWIEŻY, KAKAO
B11,35g T13,55g W34,69g KCAL 306
SKŁADNIKI: MLEKO2%/, CH. PSZENNY /GLUTEN/, CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, OGÓREK SWIEŻY, KAKAO
OBIAD:
POMIDOROWA Z RYŻEM
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI, KOMPOT
B12,25g T3,85g W96,1g KCAL 468
SKŁADNIKI: PRZECIER POMIDOROWY, WŁOSZCZYZNA/SELER/, ŚMIETANA 18%/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, RYŻ, PIEROGI/JAJKA, GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, PAPRYKA ŻÓŁTA, SAŁATA, HERBATA
B6,20g T11,71g W28,3g KCAL 243
SKŁADNIKI: CH.PSZENNY/GLUTEN/, CH.MIESZANY /GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PASZTET/GLUTEN/, PAPRYKA, SAŁATA, HERBATA
WTOREK 11.11.2025
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
ŚRODA 12.11.25
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, MIÓD, POMIDORY, SAŁATA, KAKAO
B12,09g T13,37g W34,81g KCAL 398
SKŁADNIKI: MLEKO2%, CH. PSZENNY /GLUTEN/, CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/,JAJKO, MIÓD, POMIDORY, SAŁATA, KAKAO
OBIAD:
KRUPNIK
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, GOTOWANA KISZONA KAPUSTA, KOMPOT
B27,94g T23,27g W75,6g KCAL 624
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, SCHAB, KAPUSTA KISZONA, MARCHEWKA, KASZA/GLUTEN/, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZ., MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
KISIEL, PAŁKI KUKURYDZIANE, BANAN
B2,35g T0,68g W71,62g KCAL 302
SKŁADNIKI: BANAN, KISIEL, CHRUPKI
CZWARTEK 13.11.25
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, KAKAO
B12,64g T13,63g W34,57g KCAL 318
SKŁADNIKI: MLEKO2%, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, PAPRYKA, SAŁATA, KAKAO
OBIAD:
ROSÓŁ Z MAKARONEM
UDZIEC OD UDKA, ZIEMNIAKI, SAŁATKA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH I POMIDORÓW, KOMPOT
B34,99g T15,18g W60,89g KCAL 520
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, UDZIEC DROBIOWY, OGÓREK ŚWIEŻY, POMIDORY, CEBULA, MAKARON/GLUTEN/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, MASŁO/LAKTOZA/, KURA ROSOŁOWA, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA
B6,76g T12,03g W25,8g KCAL 239
SKŁADNIKI: CH.PSZENNY/GLUTEN/, CH.SKKANDYNAWSKI /GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA
PIĄTEK 14.11.25
ŚNIADANIE:
CHLEB, MASŁO, PASTA Z JAJEK I TUŃCZYKA, OGÓREK KISZONY, DŻEM, SAŁATA, KAKAO
B12,06g T13,10g W34,74g KCAL 305
SKŁADNIKI: MLEKO2%, CH. PSZENNY /GLUTEN/,
CH. MIESZANY/ GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, DŻEM, JAJKA, TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM, OGOREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO
OBIAD:
JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI
MAKARON Z BIAŁYM SEREM, BANAN, KOMPOT
B22,69g T11,7g W121,49g KCAL 682
SKŁADNIKI: SER/LAKTOZA/ MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 JARZYN/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, ZIEMNIAKI, BANAN, KOMPOT, PRZYPRAWY
PODWIECZOREK:
PRECELEK, HERBATA Z CYTRYNĄ, MUS OWOCOWY
B5,3g T1,8g W37g KCAL 186
SKŁADNIKI: PRECELEK/JAJKA, GLUTEN/, HERBATA, CYTRYNA, MUS JABŁKOWY
JADŁOSPIS SZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 10.11.2025
WTOREK 11.11.2025
ŚRODA 12.11.2025
KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, GOTOWANA KISZONA KAPUSTA, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, SCHAB, KAPUSTA KISZONA, MARCHEWKA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZ., MASŁO/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
CZWARTEK 13.11.2025
UDZIEC OD UDKA, ZIEMNIAKI, SAŁATKA Z OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH I POMIDORÓW, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, UDZIEC DROBIOWY, OGÓREK ŚWIEŻY, POMIDORY, CEBULA, MASŁO/LAKTOZA/, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PIĄTEK 14.11.2025
MAKARON Z BIAŁYM SEREM, BANAN, KOMPOT
SKŁADNIKI: SER/LAKTOZA/ MASŁO/LAKTOZA/, MAKARON/GLUTEN/, BANAN, KOMPOT, PRZYPRAWY
Z Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 116 9/2011 z dnia 25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie. Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
B – białko T – tłuszcz W – węglowodany g - gramów KCAL – kilokalorie
Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU
NA STRONIE Dobry catering





