Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Jadłospis

 
 
 
Jadłospis  przedszkolny
( GMINNY OŚRODEK KULTURY W DOBREJ ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIANY JADŁOSPISU W BIEŻĄCYM TYGODNIU)
 

PONIEDZIAŁEK 23.11.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, POMIDORY,  KAWA ZBOŻOWA

B10,6g T12,9g W25,3g             KCAL 268

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, wędlina, pomidory, chleb żytni, kawa zbożowa

obiad:

ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI, MAKARON Z BIAŁYM SEREM, MARCHEWKA, KOMPOT                                                                      

B18,1g T16g W49,1g                                                      KCAL 412

SKŁADNIKI:  makaron, ser biały, ziemniaki, włoszczyzna, zakwas żurku, śmietana, masło, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, HERBATA

B6,3g T8,7g W27g    KCAL 195 SKŁADNIKI: : chleb pszenny, chleb mieszany, masło, jajka, papryka, chleb żytni,  sałata,  herbata

WTOREK 24.11.2020 r

śniadanie:

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA

B11g T12,9g W42g               KCAL 378

SKŁADNIKI: : mleko 2%, jabłka, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, płatki, miód, chleb żytni,  herbata

obiad:

 

ROSÓŁ Z RYŻEM, FILET DROBIOWY W SOSIE, FASOLKA SZPARAGOWA, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B27,24g T14,21g W17,12g                                              KCAL 304

SKŁADNIKI: ziemniaki, filet drobiowy, fasolka szparagowa, cebula, mąka pszenna,  olej rz. masło, kura rosołowa, włoszczyzna, ryż, bułka tarta, cukier, kompot, przyprawy                                                      

podwieczorek:

KISIEL, PAŁKI KUKURYDZIANE, BANANY

B0,14g T10,03g W15,3g     KCAL 118

SKŁADNIKI: banany, kisiel, pałki

ŚRODA 25.11.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, TWAROŻEK TRUSKAWKOWY, PAPRYKA ŻÓŁTA,  SAŁATA, KAKAO

B9,38g T12,75g W31,02g             KCAL 276

SKŁADNIKI: : mleko 2%, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, ser biały, papryka, truskawki, chleb żytni, kakao , sałata

obiad:

KALAFIOROWA Z ZACIERKĄ, PULPET Z INDYKA, MARCHEWKA

Z GROSZKIEM, ZIEMNIAKI,  KOMPOT

B20,63g T8,97g W22,42g                                                    KCAL 253

SKŁADNIKI: ziemniaki, mięso z indyka, marchewka z groszkiem, kalafior, włoszczyzna, zacierka, śmietana, jajka, bułka tarta, masło, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, POMIDOR, HERBATA

B4,8g T10g W26g    KCAL 215

SKŁADNIKI : chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, pasztet drobiowy, pomidor, chleb żytni, herbata

CZWARTEK 26.11.2020 r

śniadanie:

RYŻ NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA

B9,59g  T13g W42,5g             KCAL 364

SKŁADNIKI: mleko 2%, jabłka, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, ryż, dżem, chleb żytni, herbata

obiad:

KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI, MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO – MIĘSNYM, KOMPOT

B11,5g T14,7g W38g                                                KCAL  369

SKŁADNIKI: makaron, łopatka b/k, pomidory w puszce, mąka pszenna, cebula, ziemniaki,  włoszczyzna, masło, śmietana, koper, olej rz., cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA

B5g  T19g  W22g   KCAL 192

SKŁADNIKI: chleb pszenny, chleb mieszany, masło, wędlina drobiowa, rzodkiewka,  sałata, herbata

PIĄTEK 27.11.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, OGÓREK KISZONY,  SAŁATA, KAKAO

B11,35g T15,36g W29,88g         KCAL 302

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, ser, ogórek kiszony, chleb żytni, sałata, kakao

obiad:

BROKUŁOWA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI, RYBA SMAŻONA, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B23,06g  T14,86g W32,25g                                               KCAL 354

SKŁADNIKI: tilapia, ziemniaki, kapusta kiszona, marchewka, jajka, bułka tarta, mąka pszenna, brokuły, płatki jęczmienne włoszczyzna, śmietana, masło, , olej rz., cebula,  cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

STRUCLA, HERBATA OWOCOWA

B4,02g T3,18 W31,6g         KCAL 171

SKŁADNIKI: strucla, herbata owocowa

SMACZNEGO

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia  25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie

B – białko      T – tłuszcz       W – węglowodany     g - gramów       KCAL – kilokalorie

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, natka pietruszki, koperek (dodawane w zależności od potrawy)

                                        

 

Jadłospis dla szkoły podstawowej

( Gminny Ośrodek Kultury w Dobrej zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w bieżącym tygodniu)

 

DATA OBIAD                        
   
   
   
   
   

 

Nie odnaleziono wydarzeń w wybranym okresie.

Zegar

Imieniny

Kalendarium

Listopad 2020
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6