Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Jadłospis

 
Dodatkowych informacji można zasięgnąć bezpośrednio w GOK-u lub pod numerem tel. 18 333 0 239.
 
 
Jadłospis  przedszkolny
( GMINNY OŚRODEK KULTURY W DOBREJ ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIANY JADŁOSPISU W BIEŻĄCYM TYGODNIU)
 

PONIEDZIAŁEK 21.09.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK KISZONY,  KAWA ZBOŻOWA

B10,6g T13,38g W28,6g             KCAL 305

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, wędlina, ogórek kiszony, chleb żytni, kawa zbożowa

obiad:

WARZYWNY MIX Z ZIEMNIAKAMI, MAKARON Z SOSEM TRUSKAWKOWYM, KOMPOT                                                                      

B11,62g T4,35g W35,20g                                              KCAL 225

SKŁADNIKI:  truskawki, śmietana, makaron, marchewka, pietruszka, seler, cebula, brokuł, papryka, kalafior, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, masło, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, PASTA JAJECZNA, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA

B4,8g T11,7g W21,8g        KCAL 205 SKŁADNIKI: : chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, jajka, rzodkiewka, chleb żytni, majonez , sałata, szczypiorek,  herbata


WTOREK 22.09.2020 r

śniadanie:

PŁATKI KUKURYDZIANE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA

B11g T12,9g W42g               KCAL 378

SKŁADNIKI: : mleko 2%, jabłka, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, płatki, miód, chleb żytni,  herbata

obiad:

BROKUŁOWA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI, SZNYCEL DROBIOWO – WIEPRZOWY /PIEC PAROWY/, MIZERIA, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B17,79g T15,77g W34,05g                                              KCAL 348

SKŁADNIKI: ziemniaki, filet drobiowy, łopatka, ogórki świeże, śmietana, brokuły, płatki jęczmienne, włoszczyzna,  jajka, bułka tarta, cebula, masło,  cukier, kompot, przyprawy                          

podwieczorek:

GALARETKA, BISZKOPTY, BANANY

B2,98g T0,39g W27,9g        KCAL 127

SKŁADNIKI: banany, galaretka, biszkopty


ŚRODA 23.09.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, POMIDORY, KAKAO

B10,2g T14,7g W29,1g              KCAL 291

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, ser, pomidory, chleb żytni, kakao

obiad:

ROSÓŁ Z KASZĄ MANNĄ, UDZIEC DROBIOWY /PIEC PAROWY/, MARCHEWKA Z SELEREM, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B29,68g T11,29g W25,15g                                              KCAL 319

SKŁADNIKI: ziemniaki, udziec drobiowy, marchewka, kura rosołowa, włoszczyzna, seler, kasza manna, masło, cebula, cukier, kompot, przyprawy,

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, PAPRYKA, SAŁATA, HERBATA

B5g  T11g W22g        KCAL 207

SKŁADNIKI : chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, pasztet z całego kurczaka, papryka, chleb żytni, sałata, herbata


CZWARTEK 24.09.2020 r

śniadanie:

MAKARON ŚWIDERKI NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA

B9,9g  T12,6g W30,73g             KCAL 277

SKŁADNIKI: mleko 2%, jabłka, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, makaron, dżem, chleb żytni, herbata

obiad:  

KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI, KURCZAK W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM, RYŻ, KOMPOT

B24,19g T3,88g W52,42g                                             KCAL  340

SKŁADNIKI: ryż, filet drobiowy, ananas puszka, pomidor puszka, mąka ziemniaczana, cebula, passata, masło, ziemniaki, włoszczyzna, koper, śmietana, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, POMIDORY, SAŁATA, HERBATA

B5,1g  T9,02g  W22,8g   KCAL 194

SKŁADNIKI: chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, wędlina, pomidory, sałata, herbata


PIĄTEK 25.09.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, PASTA Z ŁOSOSIA, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, KAKAO

B10g T14g W27g           KCAL 274

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, łosoś wędzony, ogórek, chleb żytni, sałata, kakao

obiad:

ŻUREK Z JAJKIEM, PIEROGI Z SEREM, MARCHEWKA, KOMPOT

B22,7g  T27,10g W58,7g                                             KCAL 567

SKŁADNIKI: ciasto na bazie mąki pszennej., ser biały, masło,, jajka, zakwas żurku, włoszczyzna, śmietana, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

STRUCLA, MAŚLANKA TRUSKAWKOWA

B7,02g T4,18g W42,5g         KCAL 235

SKŁADNIKI: strucla

 

SMACZNEGO

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia  25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie

B – białko      T – tłuszcz       W – węglowodany     g - gramów       KCAL – kilokalorie

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, natka pietruszki, koperek (dodawane w zależności od potrawy)

                                        

 

Jadłospis dla szkoły podstawowej

( Gminny Ośrodek Kultury w Dobrej zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w bieżącym tygodniu)

 

DATA OBIAD                        
21.09.2020r

MAKARON Z SOSEM TRUSKAWKOWYM, KOMPOT


SKŁADNIKI: truskawki, śmietana, makaron, cukier, kompot, przyprawy
22.09.2020r

SZNYCEL DROBIOWO – WIEPRZOWY, MIZERIA, ZIEMNIAKI, KOMPOT


SKŁADNIKI: ziemniaki, filet drobiowy, łopatka, ogórek świeży, śmietana, jajka, bułka tarta, masło, cukier, kompot, przyprawy
23.09.2020r

UDZIEC DROBIOWY, MARCHEWKA Z SELEREM, ZIEMNIAKI, KOMPOT


SKŁADNIKI: ziemniaki, udziec drobiowy, marchewka, seler, masło, cukier, kompot, przyprawy
24.09.2020r

KURCZAK W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM, RYŻ, KOMPOT


SKŁADNIKI: ryż, filet drobiowy, ananas puszka, pomidor puszka, mąka ziemniaczana, passata, cebula, masło, cukier, kompot, przyprawy
 
25.09.2020r

PIEROGI Z SEREM BIAŁYM, KOMPOT


SKŁADNIKI: ciasto na bazie mąki pszennej, ser biały, masło, cukier, kompot, przyprawy

 

Nie odnaleziono wydarzeń w wybranym okresie.

Zegar

Imieniny

Kalendarium

Wrzesień 2020
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4