Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Jadłospis

 
Dodatkowych informacji można zasięgnąć bezpośrednio w GOK-u lub pod numerem tel. 18 333 0 239.
 
 
Jadłospis  przedszkolny
( GMINNY OŚRODEK KULTURY W DOBREJ ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIANY JADŁOSPISU W BIEŻĄCYM TYGODNIU)
 

PONIEDZIAŁEK 06.07.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, POMIDORY, KAWA ZBOŻOWA

B10,6g T12,9g W25,3g             KCAL 268

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, wędlina, pomidory, chleb żytni, kawa zbożowa

obiad:

JARZYNOWA Z RYŻEM, MAKARON Z SOSEM TRUSKAWKOWYM, MARCHEWKA, KOMPOT                                                                      

B21,13g T19,48g W53,9g        KCAL 474

SKŁADNIKI:  truskawki, makaron, mieszanka 7 jarzyn, ryż, masło, śmietana, marchewka, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, RZODKIEWKA, SAŁATA, HERBATA

B5g T11,7g W22g             KCAL 207

SKŁADNIKI: : chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, pasztet,  rzodkiewka,  chleb żytni, sałata, herbata


WTOREK 07.07.2020 r

śniadanie:

PŁATKI OWSIANE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA

B10g T13,6g W33g               KCAL 294

SKŁADNIKI: : mleko 2%, jabłka, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, płatki owsiane, dżem,, chleb żytni,  herbata

obiad:

ROSÓŁ Z MAKARONEM, KOTLET DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT

B34,89g T33,38g W22,87g        KCAL 530

SKŁADNIKI: ziemniaki, filet drobiowy, kura rosołowa, ogórek świeży, śmietana, makaron, włoszczyzna, masło, jajka, mąka pszenna, bułka trata, olej rz., cukier, kompot, przyprawy                

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, SER BIAŁY, PAPRYKA, SAŁATA, HERBATA

B4,8g T10,1 W26,1g                  KCAL 215

SKŁADNIKI: : chleb  pszenny, chleb mieszany, masło,  ser, papryka, chleb żytni, sałata, herbata


ŚRODA 08.07.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, PASTA Z MAKRELI, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, KAKAO

B11g T13,2g W27g        KCAL 271

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, makrela wędzona, ogórek, chleb żytni, sałata, kakao

obiad:

ŻUREK Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-MIĘSNYM, KOMPOT

B16,7g T20,9g W25,68g                                       KCAL  356

SKŁADNIKI: łopatka, makaron, ziemniaki, włoszczyzna, przecier pomidorowy, pomidory w puszce, mąka ziemniaczana, cebula, śmietana, zakwas żurku, masło, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

KISIEL, PAŁKI KUKURYDZIANE, BANANY

B0,14g  T10,03g W15,3g     KCAL 118

SKŁADNIKI: banany, kisiel, pałki


CZWARTEK 09.07.2020 r

śniadanie:

RYŻ CIEMNY NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, MIÓD, JABŁKA, HERBATA

B9g  T13g W42g                  KCAL 364

SKŁADNIKI: mleko 2%, jabłka, chleb pszenny, chleb mieszany, masło, ryż, miód, chleb żytni, herbata

obiad:  

BROKUŁOWA Z PŁATKAMI JĘCZMIENNYMI, PULPET Z INDYKA

W SOSIE KOPERKOWYM, BUKIET WARZYW, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B16,49g T8,31g W32,4g          KCAL  268

SKŁADNIKI: ziemniaki, łopatka b/k, bukiet warzyw, brokuły, włoszczyzna, śmietana, płatki, masło, jajka, bułka tarta, cebula, mąka pszenna, koper, cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, POMIDORY, SAŁATA, HERBATA

B5,1g  T9,02g  W22,8g           KCAL 194

SKŁADNIKI: chleb pszenny, chleb mieszany, masło, wędlina, pomidory, chleb żytni, sałata, herbata


PIĄTEK 10.07.2020 r

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, PAPRYKA, SAŁATA, KAKAO

B8g T15g W29g                    KCAL 286

SKŁADNIKI: mleko 2%, chleb pszenny, chleb skandynawski, masło,  ser, papryka,  chleb żytni,   sałata, kakao

obiad:

KRUPNIK, RYBA SMAŻONA,, BURAKI, ZIEMNIAKI, KOMPOT

B24,5g  T17,28g W40,49g       KCAL  414

SKŁADNIKI: tilapia, ziemniaki, buraki czerwone, kasza wiejska, masło, włoszczyzna, jajka, mąka pszenna, bułka tarta, olej rz., cukier, kompot, przyprawy

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, PASTA JAJECZNA, OGÓREK KISZONY, HERBATA

B6,18g T8,66g W26,8g           KCAL 210

SKŁADNIKI: chleb pszenny, chleb skandynawski, masło, jajka, ogórek kiszony, chleb żytni, majonez, szczypiorek, herbata

 

SMACZNEGO

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa z dnia 23.12.2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia  25,10,2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w jadłospisie umieszczono wykaz składników danej potrawy, natomiast pogrubioną czcionką oznaczono produkty mogące wywoływać alergie

B – białko      T – tłuszcz       W – węglowodany     g - gramów       KCAL – kilokalorie

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, natka pietruszki, koperek (dodawane w zależności od potrawy)

                                        

 

Jadłospis dla szkoły podstawowej

( Gminny Ośrodek Kultury w Dobrej zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu w bieżącym tygodniu)

 

DATA OBIAD                        
   
   
   
   
   

 

Nie odnaleziono wydarzeń w wybranym okresie.

Zegar

Imieniny

Kalendarium

Lipiec 2020
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2