Jadłospis
JADŁOSPIS - PRZEDSZKOLE
PONIEDZIAŁEK, 6.05.24 r.
śniadanie:
PŁATKI MIODOWE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA
B9,57g T13,1g W43,3g KCAL 329
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/ JABŁKA, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PŁATKI, DŻEM, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
obiad:
KAPUŚNIAK
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-MIĘSNYM, KOMPOT
B20,28g T13,56g W39,76g KCAL 362
SKŁADNIKI: WŁOSZCZYZNA/SELER/, ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, KAPUSTA KISZONA, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, POMIDORY W PUSZCE, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, HERBATA
B6,81g T12,14g W25,74g KCAL 265
SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI /GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER ŻÓŁTY/LAKTOZA/, OGÓRKI, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA
WTOREK, 7.05.24 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, KAWA ZBOŻOWA
B12,1g T15,7g W34,7g KCAL 328
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAWA/GLUTEN
obiad:
ROSÓŁ Z ZACIERKĄ
FILET DROBIOWY W SOSIE, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z BRZOSKWINIĄ, KOMPOT
B27,29 T14,58g W19,31g KCAL 318
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KURA ROSOŁOWA, ZACIERKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, FILET DROBIOWY, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MARCHEWKA, BRZOSKWINIA, CYTRYNA, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
GALARETKA, CHRUPKI, BANAN
B3,39g T0,29g W34,18g KCAL 153
SKŁADNIKI: GALARETKA OWOCOWA, CHRUPKI
KUKURYDZIANE, BANANY
ŚRODA, 8.05.24 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO
B 10,6g T12,9g W25,3g KCAL 268
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO
obiad:
KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI
ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ, KOMPOT
B23,21g T22,38g W38,72g KCAL 449
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KOPEREK, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, OLEJ RZEP., KAPUSTA BIAŁA, MAKARON ŁAZANKA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
PRECELEK, MAŚLANKA TRUSKAWKOWA
B9,72g T3,85g W40,2g KCAL 234
SKŁADNIKI: PRECELEK/GLUTEN/, MAŚLANKA/LAKTOZA/
CZWARTEK, 9.05.24 r.
śniadanie:
KASZA KUKURYDZIANA NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, POMIDORY, HERBATA
B13,47g T13,8g W41,79g KCAL 345
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, KASZA, WĘDLINA, POMIDORY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
obiad:
JARZYNOWA Z MAKARONEM MUSZELKA
UDZIEC DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT
B20,38g T11,53g W23,9g KCAL 281
SKŁADNIKI: ŚMIETANA/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 WARZYW/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, UDZIEC DROBIOWY, ZIEMNIAKI, OGÓRKI, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, PAPRYKA ŻÓŁTA, SAŁATA, HERBATA
B6,45g T11,88g W28,47g KCAL 247
SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PASZTET/GLUTEN, JAJA/, PAPRYKA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA
PIĄTEK, 10.05.24 r.
śniadanie:
CHLEB, MASŁO, SEREK STRACIATELLA, RZODKIEWKA, SAŁATA, KAKAO
B10,27g T13,57g 36,85g KCAL 310
SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SEREK/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO
obiad:
OGÓRKOWA Z RYŻEM
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, BURAKI WIÓRKA Z JABŁKIEM, KOMPOT
B22,91g T19,13g W33,21g KCAL 397
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, OGÓRKI KISZONE, RYŻ, ŚMIETANA/LAKTOZA/, TILAPIA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/ GLUTEN/, OLEJ RZEPAK., BURAKI, JABŁKA, KOMPOT, PRZYPRAWY
podwieczorek:
STRUCLA, MANDARYNKA, HERBATA
B3,22g T2,78g W26,67g KCAL 144
SKŁADNIKI: SRUCLA/GLUTEN/, MANDARYNKI, HERBATA
JADŁOSPIS - SZKOŁA
PONIEDZIAŁEK, 6.05.24 r.
obiad:
MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-MIĘSNYM, KOMPOT
SKŁADNIKI: MAKARON/GLUTEN/, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, POMIDORY W PUSZCE, PRZECIER POMIDOROWY, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, OLEJ RZEP., PRZYPRAWY
WTOREK, 7.05.24 r.
obiad:
FILET DROBIOWY W SOSIE, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z BRZOSKWINIĄ, KOMPOT
SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, FILET DROBIOWY, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MARCHEWKA, BRZOSKWINIA, CYTRYNA, KOMPOT, PRZYPRAWY
ŚRODA, 8.05.24 r.
obiad:
ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ, KOMPOT
SKŁADNIKI: MIĘSO WIEPRZOWE, KAPUSTA BIAŁA, MAKARON/GLUTEN/, CEBULA, OLEJ RZEP., KOMPOT, PRZYPRAWY
CZWARTEK, 9.05.24 r.
obiad:
UDZIEC DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT
SKŁADNIKI: UDZIEC, ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, OGÓRKI, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY
PIĄTEK, 10.05.24 r.
obiad:
RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, BURAKI WIÓRKA Z JABŁKIEM, KOMPOT
SKŁADNIKI: TILAPIA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZEP., ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, BURAKI, JABŁKA, KOMPOT, PRZYPRAWY
Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.
JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU
NA STRONIE Dobry catering