Jadłospis

JADŁOSPIS - PRZEDSZKOLE

 

PONIEDZIAŁEK, 6.05.24 r.

śniadanie:

PŁATKI MIODOWE NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, DŻEM, JABŁKA, HERBATA                               
B9,57g T13,1g W43,3g             KCAL 329
SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/ JABŁKA, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PŁATKI, DŻEM, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA                        

obiad:

KAPUŚNIAK

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-MIĘSNYM, KOMPOT

B20,28g T13,56g W39,76g                                       KCAL 362

SKŁADNIKI: WŁOSZCZYZNA/SELER/, ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, KAPUSTA KISZONA, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, POMIDORY W PUSZCE, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MAKARON/GLUTEN/, PRZECIER POMIDOROWY, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, SER ŻÓŁTY, OGÓREK ŚWIEŻY, SAŁATA, HERBATA

B6,81g T12,14g W25,74g        KCAL 265

SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI /GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SER ŻÓŁTY/LAKTOZA/, OGÓRKI, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, SAŁATA, HERBATA

 

 

WTOREK, 7.05.24 r.

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, JAJKO GOTOWANE, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, KAWA ZBOŻOWA

B12,1g T15,7g W34,7g                  KCAL 328

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/ GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, JAJKA, PAPRYKA CZERWONA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAWA/GLUTEN

obiad:

ROSÓŁ Z ZACIERKĄ

FILET DROBIOWY W SOSIE, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z BRZOSKWINIĄ, KOMPOT

B27,29 T14,58g W19,31g                                              KCAL 318

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KURA ROSOŁOWA, ZACIERKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, FILET DROBIOWY, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MARCHEWKA, BRZOSKWINIA, CYTRYNA, KOMPOT, PRZYPRAWY

podwieczorek:

GALARETKA, CHRUPKI, BANAN

B3,39g T0,29g W34,18g            KCAL 153

SKŁADNIKI: GALARETKA OWOCOWA, CHRUPKI

KUKURYDZIANE, BANANY


ŚRODA, 8.05.24 r.

śniadanie:

CHLEB, MASŁO, WĘDLINA WIEPRZOWA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, KAKAO

B 10,6g T12,9g W25,3g          KCAL 268

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, WĘDLINA, OGÓREK KISZONY, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO

obiad:

KOPERKOWA Z ZIEMNIAKAMI

ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ, KOMPOT

B23,21g T22,38g W38,72g                                        KCAL 449

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, WŁOSZCZYZNA/SELER/, KOPEREK, ŚMIETANA/LAKTOZA/, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, OLEJ RZEP., KAPUSTA BIAŁA, MAKARON ŁAZANKA/GLUTEN/, KOMPOT, PRZYPRAWY

podwieczorek:
 

PRECELEK, MAŚLANKA TRUSKAWKOWA

B9,72g T3,85g W40,2g          KCAL 234

SKŁADNIKI: PRECELEK/GLUTEN/, MAŚLANKA/LAKTOZA/

 

CZWARTEK, 9.05.24 r.

śniadanie:

KASZA KUKURYDZIANA NA MLEKU, CHLEB, MASŁO, WĘDLINA DROBIOWA, POMIDORY, HERBATA

B13,47g T13,8g W41,79g              KCAL 345

SKŁADNIKI: MLEKO 2 %/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, KASZA, WĘDLINA, POMIDORY, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA

obiad:

JARZYNOWA Z MAKARONEM MUSZELKA

UDZIEC DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT

B20,38g T11,53g W23,9g                                        KCAL 281

SKŁADNIKI: ŚMIETANA/LAKTOZA/, MASŁO/LAKTOZA/, MIESZANKA 7 WARZYW/SELER/, MAKARON/GLUTEN/, UDZIEC DROBIOWY, ZIEMNIAKI, OGÓRKI, KOMPOT, PRZYPRAWY

podwieczorek:

CHLEB, MASŁO, PASZTET DROBIOWY, PAPRYKA ŻÓŁTA, SAŁATA, HERBATA

B6,45g T11,88g W28,47g       KCAL 247

SKŁADNIKI: CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB SKANDYNAWSKI/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, PASZTET/GLUTEN, JAJA/, PAPRYKA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, HERBATA

 

PIĄTEK, 10.05.24 r.

śniadanie:
CHLEB, MASŁO, SEREK STRACIATELLA, RZODKIEWKA, SAŁATA, KAKAO

B10,27g T13,57g 36,85g            KCAL 310

SKŁADNIKI: MLEKO2%/LAKTOZA/, CHLEB PSZENNY/GLUTEN/, CHLEB MIESZANY/GLUTEN/, CHLEB SIELANKA/GLUTEN/, MASŁO/LAKTOZA/, SEREK/LAKTOZA/, RZODKIEWKA, SAŁATA, CHLEB ŻYTNI/GLUTEN/, KAKAO

obiad:
OGÓRKOWA Z RYŻEM

RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, BURAKI WIÓRKA Z JABŁKIEM, KOMPOT

B22,91g T19,13g W33,21g                                      KCAL 397

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, WŁOSZCZYZNA/SELER/, OGÓRKI KISZONE, RYŻ, ŚMIETANA/LAKTOZA/, TILAPIA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/ GLUTEN/, OLEJ RZEPAK., BURAKI, JABŁKA, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

podwieczorek:

STRUCLA, MANDARYNKA, HERBATA

B3,22g T2,78g W26,67g      KCAL 144

SKŁADNIKI: SRUCLA/GLUTEN/, MANDARYNKI, HERBATA

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                     JADŁOSPIS - SZKOŁA

 

PONIEDZIAŁEK, 6.05.24 r.
obiad:

MAKARON Z SOSEM POMIDOROWO-MIĘSNYM, KOMPOT

SKŁADNIKI: MAKARON/GLUTEN/, MIĘSO WIEPRZOWE, CEBULA, POMIDORY W PUSZCE, PRZECIER POMIDOROWY, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, OLEJ RZEP., PRZYPRAWY

WTOREK, 7.05.24 r.
obiad:

FILET DROBIOWY W SOSIE, ZIEMNIAKI, MARCHEWKA Z BRZOSKWINIĄ, KOMPOT

SKŁADNIKI: ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, FILET DROBIOWY, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, MARCHEWKA, BRZOSKWINIA, CYTRYNA, KOMPOT, PRZYPRAWY

ŚRODA, 8.05.24 r.
obiad:

ŁAZANKI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ, KOMPOT

SKŁADNIKI: MIĘSO WIEPRZOWE, KAPUSTA BIAŁA, MAKARON/GLUTEN/, CEBULA, OLEJ RZEP., KOMPOT, PRZYPRAWY

CZWARTEK, 9.05.24 r.
obiad:

UDZIEC DROBIOWY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, KOMPOT

SKŁADNIKI: UDZIEC, ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, OGÓRKI, ŚMIETANA/LAKTOZA/, KOMPOT, PRZYPRAWY

PIĄTEK, 10.05.24 r.
obiad:

RYBA SMAŻONA, ZIEMNIAKI, BURAKI WIÓRKA Z JABŁKIEM, KOMPOT

SKŁADNIKI: TILAPIA, JAJKA, MĄKA PSZENNA/GLUTEN/, BUŁKA TARTA/GLUTEN/, OLEJ RZEP., ZIEMNIAKI, MASŁO/LAKTOZA/, BURAKI, JABŁKA, KOMPOT, PRZYPRAWY

 

Przyprawy: bazylia, imbir, kminek, liść laurowy, majeranek, oregano, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, sól, ziele angielskie, czosnek suszony ( dodawane w zależności od potrawy ). Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, soi, selera i gorczycy.

JADŁOSPIS I CENNIK DLA OSÓB  ZAINTERESOWANYCH ZAKUPEM OBIADU ZNAJDUJE SIĘ NA FACEBOOKU

NA STRONIE    Dobry catering

https://www.facebook.com/p/Dobry-catering-100057393522156/